9 mei: Dun-sur-Meuse – St. Mihiel

dag 8 – maandag 9 Mei 2016, Dun-sur-Meuse (9:34) – St. Mihiel (16:45),
via: Cléry-le-Petit, Forges-sur-Meuse, Samogneux, Bras-sur-Meuse, Verdun,
Belleray, Dugny-sur-Meuse, Les Monthairons, Woimby, Dompcevrin,
78 km, 18º – 22°,  halfbewolkt, zuidoostenwind, kracht 3

oude spoorbanen en stationnetjes

Er stond niet te veel tegenwind vandaag. De hotelhouder verschafte ons een pelgrimstempeltje en welgemoed gingen we op pad. We kozen niet de doorgaande route D964 maar de westkant van de Maas die veel rustiger moest zijn en ook nog minder steil. Dat bleek inderdaad het geval.

20160509_093809

We reden vaak parallel aan het oude spoorbaantracé dat niet meer in gebruik is want de bomen groeien tussen de rails. Ook zagen we vaak stationnetjes die of verbouwd tot woonhuis of vervallen zijn.

oud stationnetje
oud stationnetje

Vlak voor Forges-sur-Meuse kwam ons een Duitse langeafstandsfietser tegemoet. Hij was al een maand op weg voor tour van zes maanden door Frankrijk waarbij hij zo’n 9000 km denkt af te leggen. Hij was gestart in München.

fietsgekke Duitser links
fietsgekke Duitser links

We staken de Maas weer over naar de doorgaande weg D964 omdat de klim richting Verdun daar minder steil was dan aan de westkant. Deze klim viel redelijk mee. Waar je ook in deze contreien niet omheen kunt zijn de talloze verwijzingen naar de 1ste wereldoorlog. Champs des Bataille en Cimetières (afwisselend voor Fransen, Amerikanen of Duitsers) wisselden elkaar af tot en met Verdun.

20160509_112810

De slag bij Verdun vond plaats tussen februari 1916 en november 1916, nu dus precies honderd jaar geleden. Er zijn toen 300.000 doden gevallen zonder noemenswaardige terreinwinst voor één van de partijen. Overal zagen we herdenkingen aangekondigd.

Frans soldatenkerkhof
Frans soldatenkerkhof

Na de tijdrovende passage van Verdun zochten we weer de rustige, vlakke en volgens Martha saaie westkant van de Maas op. De wind begon helaas weer wat aan te trekken. Ook hier reden we vaak weer parallel aan een oude spoorbaan. Als die spoorbanen eens omgebouwd werden tot fietspaden. Dat zou genieten zijn! Vijftien km voor St. Mihiel begonnen donkere wolken zich samen te pakken. Toen we de stad inreden begon het zachtjes te regenen. Net op tijd kwamen we bij het, tot hotel omgebouwde, station van St. Mihiel aan.

Dun sur Meuse - St. Mihiel
Dun sur Meuse – St. Mihiel