5 mei: Autre-Eglise – Wépion

dag 4 – donderdag 5 Mei 2016, Autre-Eglise (11:30) – Wépion (15:50),
via: Éghezée, Namur, Pairelle
39 km, 15º – 20°,  zonnig, zuidoostenwind, kracht 3-4

Hartelijk uitgezwaaid door vader en dochter van Empel van Hotel Koru (www.koruhotel.be) verlieten we met een voldaan gevoel Autre-Eglise. Mede omdat dit hotel aan de Ravel 2 ligt is het een ideale stop voor fietsers die verwend willen worden.

hotel Koru
hotel Koru

Uiteraard daalden wij af naar de Ravel 2 die we tot vlak bij Namen volgden.

Ravel 2
Ravel 2

We dachten direct ‘over te stappen’ op de Ravel 2 die naar Dinant zou leiden. Dat ging even mis maar met de navigatie kwamen we toch uit bij de Maas op het punt waar we die september vorig jaar verlieten.

Maas bij Jambes (Namen)
Maas bij Jambes (Namen)

Langs de Maas was het vanwege Hemelsvaartsdag een geflaneer van belang. Soms moesten wij op het fietspad langs de Maas om de wandelaars heen slalommen. Bij Wépion stopten we voor een koffie en crépe. Enigszins verontrust door de drukte belden we het Ibis Hotel in Dinant, het doel voor deze dag. Alle hotels tot Givet in Frankrijk waren complet. We vroegen de baas van de uitspanning of hij mogelijk een hotel in de buurt wist. Hij ging voor ons bellen en kwam terug met één vrije kamer in hotel Villa Gracia 2 km verderop. Deze hebben we meteen gereserveerd en zo waren we voor vieren al ‘binnen’.

hotel Villa Gracia
hotel Villa Gracia

Lekker gefietst en de moeheid van gisteren rustig uit de benen gefietst. Verder prima zonnig weer alleen wat harde tegenwind.

AutreEglise-Wepion
Autre Eglise – Wépion